Чеський пляцок з маком, горіхами і родзинками — Стрічка новин

Чеський пляцок з маком, горіхами і родзинками

Раніше цей пляцок готували дуже часто, а зараз його все рідше можна побачити на святковому столі. А даремно, адже ця випічка смачна та по-особливому вишукана, адже в ній присутнє ідеальне поєднання інгредієнтів.

До того ж приготувати дуже легко! Слідуйте рецепту!

Advertisement

Інгредієнти: 

  • Тісто: 300 г борошна, 150 г цукру, 250 г маргарину, 1 ч. ложка соди, 1 ст. ложка оцту, 4 ст. ложки сметани.

Спершу просіяти борошно, а потім перетерти з маргарином. До суміші додати цукор, соду та інші інгредієнти й замісити густе тісто, трішки туге. Потім його краще помістити в холодильник на цілу ніч, але якщо не маєте часу — то хоча б на 2 години. 

Advertisement
  • Начинка: 1,5 кг яблук, 2 скл. маку, 0,5 скл. горіхів, 150 г цукру, 2 ст. ложки какао, 4 яйця, 0,5 скл. родзинок, 1 ч. ложка розпушувача, 0,5 ч. ложки кориці, 1 п. ванільного цукру.

Для начинки потрібно очистити від шкірки яблука, а потім натерти на тертці з грубими отворами. Віджати зайвий сік. Перемолоти мак в кавомолці, а потім запарити його. Коли остудиться до кімнатної температури додати до яблук з іншими інгредієнтами. Перемішати до однорідності готову яблучно-макову начинку. 

Приготування:

Випікається у формі 25Х35 см. Готове тісто виймаємо з холодильника й розділяємо на дві половини. Першу частину розміщаємо на дно форми й розрівнюємо. З другої частини формуємо кулі й поміщаємо в морозильну камеру на 10 хвилин. Поверх першої частини розрівнюємо маково-яблучну начинку. Третім шаром — натираємо на тертці заморожені кульки тіста. Зверху проколіть трішки виделкою.

Розігрійте духовку до 180 градусів та випікайте начинку протягом години. Виймаєте з духовки і готово! За бажанням можете полити топленим шоколадом.

Смачного!

Вам сподобався рецепт?

джерело

Advertisement

Advertisement

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *