Домашній зефір, що може бути кращим? На сніданок до кави саме то
Інгрідієнти:
Advertisement
варене яблучне пюре 125г
Уварене журавлинне пюре 125г
Яєчний білок 1го яйця
цукор 380г
Ванільний цукор 20г
Агар-агар 7г
вода 150г
Інструкція
- У чашу міксера відправте яблучне і журавлинне пюре (обов’язково попередньо добре Уваров, пюре повинно досягти консистенції, коли зможе збиратися гіркою).
- До нього відправте білок від одного симпатичного яйця (саме яйце попередньо добре вимийте). Залиште відпочити і подружитися.
- У сотейник насипте 330 г звичайного і 20 г ванільного цукру (або 350 г цукру + насіння стручка ванілі) і налийте 150 г води. Не заважати! Поставте на вогонь вище середнього і неспішно доведіть до 80 * (без кулінарного термометра нікуди).
- Увімкніть міксер (добре, якщо він на підставці і працює без вашої допомоги. Якщо звичайний, краще скористатися допомогою одного, — потрібно одночасно збивати пюре і стежити за сиропом). І почніть збивати пюре з білком спочатку на низьких оборотах, потім збільште до середньо-високих. Маса повинна посветлеть і збільшиться в об’ємі, одним словом прийняти благородний вид.
- У цей час змішайте 50 г цукру і 7 г агар-агар і, коли сироп досягне потрібної температури, тонкою цівкою, постійно помішуючи сироп віночком, всипте агар з цукром. Доведіть сироп до 110 *, безжально орудуючи віночком.
- Не перестаючи збивати пюре, тонкою цівкою влийте сироп і продовжите роботу залізним другом, поки зефірна маса не охолоне до 37-40 *.
- Ніжно перекладіть її в кондитерський мішок і відсадити на пергамент (який можна покласти на щось типу дека для зручності), використовуючи красиву насадку. Не робіть зефіркі занадто великими (як у мене на цьому фото) — довго будуть сохнути.
- Дайте зефіру нічку підсохнути, припудріть цукровою пудрою, склейте половинки і насолоджуйтеся з чашкою кави.
Advertisement
Advertisement