Один з ресторанів взяв на роботу просту бабусю, яка готує домашню їжу і став найпопулярнішим в місті. — Стрічка новин

Один з ресторанів взяв на роботу просту бабусю, яка готує домашню їжу і став найпопулярнішим в місті.

Страви навіть самого крутого кухарі не зрівняються з кулінарними витворами бабусі, які — ну просто пальчики оближеш.

Advertisement

Такої ж думки дотримуються дуже багато людей. Наприклад, італієць Джоді Скаравелла.

Він так сильно нудьгував по своїй Нонні (nonna з італійської — «бабуся»), що тепер в його ресторані аж 40 бабусь.

Коли Джоді був маленьким, в будинку всім заправляла його бабуся — джерело італійських традицій і рецептів.

Advertisement

На згадку про неї 13 років тому він відкрив заклад Enoteca Maria в Нью-Йорку, щоб познайомити публіку з традиційною італійською кухнею — не «високою», а сільської, якій прості господині годують свої сім’ї.

Він почав з того, що розмістив в місцевій газеті оголошення: «Потрібні італійські бабусі, які знають регіональну кухню». Однак з часом слух про його витівку розлетівся по всій окрузі і жінки стали приходити самі.

У підсумку він знайшов 7 літніх і досвідчених господинь з різних регіонів Італії.

Кожна з них по черзі в певний день тижня готує свою коронну страву.
Ідея мала великий успіх і незабаром власник ресторану почав подумувати про те, щоб розширити географію і запросити бабусь з усіх регіонів земної кулі.

Так, Enoteca Maria стала інтернаціональною: крім італійських кухарок, зараз там завідують бабусі з Аргентини, Алжиру, Росії, Сирії, Домініканської Республіки, Польщі, Ліберії, Нігерії.

Крім них, в закладі є ще один, особливий кухар — дідусь Джузеппе, в обов’язки якого входить приготування пасти різних видів.

Ладнають чи бабусі один з одним?
«Бувають і суперечки, особливо коли вони збираються всі разом, адже кожна звикла, що у себе на кухні вона сама собі господиня, — зізнається Скаравелла. — Іноді й іскри летять ».

Ресторанчик Джоді дуже популярний — люди з усього світу бронюють столик аж за півроку. Справа не тільки в смачній їжі: відвідувачі відчувають себе коханими онуками.

Ресторатор зазначає, що разом ці жінки створюють особливу атмосферу. Адже «ніщо не зрівняється з обідом, який тобі приготувала бабуся».

Advertisement

Advertisement

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *