Шоколадно-банановий кекс, який печу на всі свята. Просто пальчики оближеш — Стрічка новин

Шоколадно-банановий кекс, який печу на всі свята. Просто пальчики оближеш

інгредієнти
На форму діаметром 23 см

Advertisement

Какао порошок 40-45г
Кипляча вода-88-90г
М’якоть перестиглих банана приблизно 110г
сметана 90г
Яйця 2 шт
Екстракт ванілі 3/4 ч.л.
Пшеничне борошно 130г
Кукурудзяний крохмаль 25г
Коричневий цукор 100г
Сода 1 ч.л.
Розпушувач 3/4 ч.л.
Сіль 1/4 ч.л.
Розм’якшене вершкове масло 140г
Інструкція

Попередньо змастити форму для випічки маслом, присипати борошном і струсити надлишки. Застелити дно пергаментом для випічки. Розігріти духовку до 175 градусів.

  1. У невеликій мисці змішати до однорідності какао і окріп, накрити плівкою і остудити.
  2. Збити в блендері банан і сметану. Додати суміш з какао, яйця і ваніль. Як тільки інгредієнти об’єднаються, відразу зупинити блендер.
  3. Просіяти в чашу міксера з насадкою «весло» борошно, крохмаль, соду і розпушувач. Додати цукор і сіль. Перемішати на низькій швидкості протягом 30 секунд.
  4. Додати масло і половину суміші з какао, змішувати на низькій швидкості поки всі сухі інгредієнти не смочатся. Потім збільшити швидкість до середньої і збивати 1,5 хвилини. У два прийоми ввести решту суміш, збиваючи кожен раз по 30 секунд. Має вийти однорідне тісто, схоже на дуже ніжний крем.
  5. Перелити тісто у форму і випікати на середньому рівні духовки 35-45 хвилин. Кекс був готовий за 25 хвилин. Перевірити готовність зубочисткою.
  6. Залишити кекс у формі на 10 хвилин, потім дуже акуратно витягнути і перекласти на решітку до повного охолодження.
Advertisement

Advertisement

Advertisement

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *