Кладемо м’ясо в банку і заливаємо розсолом: за 3 години зробили шикарну нарізку на стіл — Стрічка новин

Кладемо м’ясо в банку і заливаємо розсолом: за 3 години зробили шикарну нарізку на стіл

Ароматна, м’яка і смачна тушонка – це і доповнення до страв і основа для багатьох смачних рецептів. Дуже апетитно виходить, якщо вибирати свинячу грудинку. Де є і сало, і багато м’яса.

Advertisement

продукти:

свиняча грудинка, 1.3 кг;

часник, 3 зубчики;

лист лавровий, перець горошком.

розсіл :

сіль, 130 – 150 г на 1 л води.

Advertisement

Як приготувати тушонку:

М’ясо промиваємо і просушуємо.

Ріжемо порційними шматками.

Беремо чисті баночки (у мене 3 баночки по 500 г) і заповнюємо їх м’ясом, перекладаючи лавровим листом, зубками часнику і горошинами перцю.

Для розсолу розчиняємо у воді сіль, доводимо до кипіння і варимо кілька хвилин, поки сіль не розчиниться.

Advertisement

Заливаємо гарячий розсіл в банки по саме горло, накриваємо кришками.

У каструлю кладемо рушник, ставимо банки і наливаємо теплу воду по вінця банок.

Після закипання стерилізуємо 3 години.

Закручуємо кришки, перевертаємо банки і вкутуємо їх до повного охолодження.

Я зберігаю таку заготовку в холодильнику, можна прохолодному підвалі, заготівля теж буде стояти тривалий час.

Вдалих заготовок!

Advertisement

Advertisement