Навіщо при варінні м’яса класти кришталеву чарку в каструлю. Секрет наших бабусь — Стрічка новин

Навіщо при варінні м’яса класти кришталеву чарку в каструлю. Секрет наших бабусь

До речі, цей метод досі актуальний у кухарів вищої категорії, а ось прості господині про нього або забули, або не знали.

Advertisement

Завдяки цьому простому способу м’ясо виходить більш ніжним і смачним, а бульйон в якому воно варилося «чистим», вірніше прозорим.

Чи знали Ви, що м’ясо в залежності від свого сорту має варитися при певній температурі? Саме через цю помилку у деяких господинь м’ясо виходить недостатньо смачне, а бульйон мутний.

Що потрібно робити?

Отже, коли потрібно відварити м’ясо, потрібно обов’язково залити його холодною водою.

Поставити на вогонь і в якості основного інгредієнта додати скляну стопку, кришталеву чарку або пробку від графина – що є з цього під рукою.

Через деякий час Ви почуєте шум деренчання скла. Це скляний предмет почав битися об дно і стінки каструлі.

Advertisement

Значить прийшов час звернути увагу на каструлю з м’ясом. Саме час зняти пінку і зменшити вогонь на мінімум.

Скляний посуд тут же припинить видавати неприємний для слуху звук.

Як пояснюють професійні кухарі і м’ясо, і курка, і індичка в процесі приготування не повинні варитися в окропі. Щоб ці продукти вийшли смачніші, а бульйон залишився прозорим вони повинні тушитися в бульйоні.

Кришталевий сигналізатор

Коли вода тільки-но починає закипати, чарка в каструлі просигналізує, що прийшов час зменшувати температуру, інакше м’ясо буде варитися при неправильній температурі, а значить вийде не таким смачним. А бульйон НЕ буде прозорим.

Advertisement

Температуру необхідно збавляти до того моменту, поки скляний предмет не припинить деренчати і видавати неприємний для слуху звук.

Тільки так вийде приготувати найсмачніше, соковите і ніжне м’ясо або курку. Спосіб підходить для варіння або тушіння продукту.

Особливо смачним виходить холодець, якщо варити його зі скляним предметом в бульйоні.

Якщо температура буде в каструлі вища, то з продукту вивариться весь смак, а бульйон стане каламутним.

Якщо Ви поцікавитеся у професійних кухарів, то вони підтвердять, що будь-яке м’ясо повинно готуватися при температурі, трохи нижче кипіння – від 80 * С до 95 * С.

Обов’язково спробуйте варитися м’ясо або курку зі скляним предметом всередині і Ви переконаєтеся, що порада відмінна.

Advertisement

Advertisement