НЕ ВПАДІТЬ! Ось з чого роблять желатин: і це ви даєте своїм дітям… (ФОТО) — Стрічка новин

НЕ ВПАДІТЬ! Ось з чого роблять желатин: і це ви даєте своїм дітям… (ФОТО)

З чого роблять желатин

Advertisement

У всьому світі, здається, неможливо знайти дитину, яка б не любила желейні цукерки. А яке розмаїття можна зустріти на полицях: ведмедики, черв’ячки і інша живність з різними смаками. Часто батьки обмежують дітей, турбуючись, що до складу цих ласощів входить занадто багато цукру. Але турбуватися варто зовсім не через цукор, збентежити вас може інший інгредієнт, особливо після того як ви дізнаєтеся, з чого його роблять. Якщо подивитися на упаковку, то в складі желейних цукерок серед знайомого цукру, сиропу і концентратів можна побачити желатин. А чи замислювалися ви коли-небудь, з чого його виготовляють?

Як роблять желатин

На перший погляд цей інгредієнт здається зовсім безневинним, але правда в тому, що він не росте на деревах.

Желатин являє собою несмачну жовтувату речовину, яка не має запаху. А отримують його шляхом тривалого кип’ятіння шкіри, хрящів і кісток тварин. Тобто всіх відходів м’ясної промисловості, таких як кістки, копита і шкури, риб’ячі голови, роги великої рогатої худоби. І це ви даєте своїм дітям.

желатин

Відходи м’ясної промисловості стерилізують і кип’ятять при 140 градусах. Отриману масу подрібнюють і сушать, поки вона не перетворюється у відомий нам желатин.

желатин

Желатин — абсолютно безпечний продукт, так як виготовляється з найбільш натуральних інгредієнтів. Його часто використовують для приготування різноманітних десертів, але варто знати, що желатин міститься ще і в вітамінах, ліках, ковбасах і консервах, фруктових закусках.Оцініть

Advertisement
желатин

І хоча виробництво желатину здається варварським, треба визнати, що він корисний для людини. У його склад входить 18 незамінних амінокислот, які допомагають у відновленні кісток, зв’язок і сухожиль. Але, як би там не було, вам варто знати, з чого його роблять.

Advertisement

Advertisement

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *